Richard Wagner

Elämäni

Esipuhe:Hannu Salmi 

ISBN-13:9789525710366 

Julkaistu:2016 

Kustantaja:Faros-kustannus Oy 

Laajuus:736 s. 

Sidosasu:pehmeäkantinen 

Suomentanut:Saila Luoma 

Tekijät:Richard Wagner 

Säveltäjä Richard Wagner (1813–1883) aloitti kesällä 1865 muistelmiensa sanelun Baijerin nuoren kuninkaan Ludvig II:n pyynnöstä. Teosta pidettiin pitkään salaisuutena, ja ensipainos oli vain viisitoista kappaletta. Kirjanpainaja kuitenkin säästi yhden kirjan – ja teos säilyi jälkipolville väärentämättömänä.

Elämäni on näköala suuren säveltäjän ja taiteilijan kohtaloihin. Se on Wagnerin itsensä kertoma kehitystarina lapsuuden ahdistuksista, oppivuosista Saksassa ja Baltiassa, huikeasta paosta Kuurinmaan halki ja myrskyisästä merimatkasta Lontooseen, köyhästä taiteilijaelämästä 1830-luvun Pariisissa ja vallankumouspuuhista Euroopan hullun vuoden ravisuttelemassa Dresdenissä – mutta, ennen kaikkea, teos on ikkuna merkittävän musiikkidramaatikon ajatuksiin ja tunteisiin sekä hänen teostensa syntyvaiheisiin.

Wagnerin Elämäni on kiistatta yksi 1800-luvun tärkeimmistä ja kiinnostavimmista omaelämäkerroista: se on vuosisadan panoraama Napoleonin sotien ajasta fin de sièclen kynnykselle.

Kirjan ensimmäinen painos (2002) on pitkään ollut loppuunmyyty. Toinen painos (2016) on pehmeäkantinen, ja siinä on sekä sisällöllisiä tarkennuksia että uudistettu henkilöhakemisto.

”Käännös kuuluu jokaisen musiikista ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneen käteen.”
- Veijo Murtomäki, Helsingin Sanomat 16.11.2002

”Wagnerin muistelmat ovat musiikinhistorian perusteoksia, aikamoinen monumentti käännettäväksi ja kulttuuriteko julkaistavaksi.”
- Antti Häyrynen, Rondo 8/2002

”Richard Wagnerin omaelämäkerran saattaminen suomeksi on monessakin mielessä huomattava kulttuuriteko.”
- H. K. Riikonen, Kanava 1/2004.

Toinen, korjattu painos


53.00 €